Nu börjar det närma sig, dagen då jag får nycklarna till huset. På fredag i nästa vecka blir huset mitt :). Planeringen är i full gång, jag satt igång med den direkt när kontraktet var skrivet, så typiskt mig ;). Jag älskar verkligen detta, att få skapa något som är mitt eget.

Tack till er som har tipsat om byggfirmor direkt till mig och via min kusin på Skillingenäs! På fredag kommer jag träffa tre stycken som jag hoppas kan påbörja renoveringen så snart som möjligt. Min tanke/plan är att flytta in innan jul, då behöver minst nedervåningen vara klar. Jag håller tummarna för att det kan bli verklighet.

Jag vill hålla det så neutralt som möjligt så att jag inte tröttnar på det. Mitt mål är att det ska hålla år ut och år in, och att jag kan piffa upp och styla med annat för att byta känsla, som till exempel med textilier, mattor och kuddar.

Insidan på huset kommer gå i ljusa färger och ha inslag av ljusare trä, jag är inne på massivt trägolv behandlat med vit hårdvaxolja.
Huset är från -30 talet och jag vill skapa en äldre, lite lantlig stil på inredningen. Kakelugnen i vardagsrummet kommer göra ett bra jobb med att få det mysigt på höst- och vinterkvällar och vedspisen i köket likaså.

Utsidan av huset kommer få ett nytt tak, det gamla är trots allt 90 år skulle jag gissa, eternittak som var poppis på 30-talet. Fasaden kommer bli i bruten vit och taket kommer behålla sin färg, det blir röda lerpannor.
Vilken vit eller märke har jag ingen aning om ännu, har du något tips? Jag har funderat på linoljefärg men behöver kolla upp lite mer innan jag kan ta ett beslut.

Moodboard renovering
På bilden: Köksskåp från IKEA: LERHYTTAN Ljusgrå och golv från Moelven, Artic Furu.

Om du har annat att tipsa om inför en renovering tar jag tacksamt emot det :).

Jag önskar dig en fortsatt trevlig söndagskväll!