Tips för att slippa många måsten!

Tycker inte du också att det finns en himla massa måsten en gärna hade varit utan? Som är tunga att ta tag i och som gör att tiden inte räcker till. Det tycker jag. Eller tyckte! Jag har slutat att måsta och börjat välja istället. Mycket roligare, enklare och verkligen mycket mer hälsosamt och avstressande.

Tre tips för färre måsten

Här kommer tre tips för färre måsten och fler vill, som kanske kommer till extra användning inför jul?

  1. Är ditt måste verkligen ett måste?
    Många måsten är hittepå-tankar. Reflektera över vilka av dina måsten du måste. Och om du verkligen måste göra dem innan du gör det du vill. Ta städning som ett exempel: ”Gaaahh! Jag måste städa först. Sen kan jag äta/träna/ringa en vän/sova/gå på bio.” Hittar du ofta på sådana måste-regler? Vad händer om du vänder på ordningen?
  2. Genomför dina måsten med rätt attityd!
    Det går att göra även de tråkiga och jobbiga grejerna med lätthet, nyfikenhet eller glädje till exempel. Välj ett mindset som peppar dig, så blir även de där måstena du måste göra enklare att genomföra.
  3. Måste du använda ordet måste?
    Vad du säger och hur du säger det påverkar hur du tänker och känner. Precis som att välja mindset kan du välja dina ord. Tänk om du bytte ut ordet måste till vill? Eller tacksam över? Glad för? Ser fram emot? Helt plötsligt vill du städa (eller träna/jobba/laga mat).

Sedan jag slutade med måsten och började vilja, välja inställning och ändra mitt ordval har livet blivit goare att leva. Mer fyllt av glädje och andra härligheter. Om jag får mindre gjort? Näe! Tvärtom …

Please do try this at home och berätta gärna hur det går!

Jag hejar på dig!
Kram Malin

Malin Lundskog

Malin Lundskog är hälsoexpert med en passion för att vi ska njuta av livet medan det pågår.
Hon hjälper kloka kvinnor att skaffa goda vanor, gott mindset och gott samvete.

—–

Som en del i att skapa mångfald och variation i innehållet i bloggen har jag bjudit in personer som vill dela med sig av sin vardag, utmaningar, tips och idéer.
Vill du också dela med dig av din vardag här i bloggen? Skicka mig ett meddelande till info@smpl.nu.

//Brita Hahne, organisatör, arbetsmiljöspecialist och grundare till Smpl – Organiserad enkelhet