Oj oj oj vad det finns mycket att vinna på att ha en kärleksfull inställning till livet. Genom att acceptera det som är, släppa det som kommer sedan och det som har varit landar vi i det eftersträvansvärda nu:et. Mitt i nu:et finns kärlek och massa andra härligheter. Här och nu mår vi bäst!

Att älska livet är en fenomenal hälsostrategi. Kärleken till livet gör att vi släpper oro, minskar stress och gör oss av med ånger. Det kanske är så att störst av allt är kärleken? Och att kärleken till livet kräver sin arbetsinsats, precis som vilken hållbar kärleksrelation som helst gör?

Och vet ni: att älska livet betyder inte att vi inte kommer att känna sorg, vrede, avund eller hopplöshet. Det betyder däremot att vi accepterar sorgen, vreden, avunden och hopplösheten. Det är som det är. Varför lägga energi på att gnälla, sura eller älta, när vi kan få kraft och frihet av att acceptera och älska? Värt att träna på, eller hur? Japp, träna på … För det kommer inte gratis, eftersom vi sedan årtusenden faktiskt är programmerade att oroa oss.

Så här hittar du kärleken till livet

  • Reflektion: Vad vill jag, vem är jag, varför gör jag som jag gör, vad tycker jag om och vad händer i mig? Genom att vi lär oss att se våra egna mönster och ger oss själva utrymme i våra liv öppnar vi upp för en finfin kärleksrelation.
  • Tacksamhet: När vi samlar ihop sådant vi är tacksamma över under dagen tränar vi upp vår förmåga att se och känna livets goda och att lära oss av läxor och skithändelser. Lägger vi till utmaningen att vara tacksamma över något nytt varje dag har vi världens läge för en het passion med livet.
  • Stanna upp: Att betrakta det som är omkring oss precis just nu, se skiftningar i nyanser, höra ljud, känna dofter kan skapa en fin grund till kärlek. När vi stannar upp är det lättare att se storheten med hela alltet.
  • Göra gott: Wow för oss ändå! Vi vill verkligen hjälpa andra. Ibland kanske vi glömmer av det och är vi stressade har vi inte tid, men: vi mår bra av att hjälpa. Av att ge av oss själva och strössla med leenden, kramas när det passar och peppa våra medmänniskor. Det är kärlek det! Och det ger kärlek …
  • Tycka om sig: Tummen upp till oss själva, klappa oss på axeln, utsätta oss ofta och mycket för sådant vi gillar. Sådana vi gillar! När vi gillar oss själva, accepterar oss som vi är och vågar vara oss själva här och nu – då jäklar får vi känna på kärlek till livet!

Som vanligt: please do try this at home.  Gärna á la myrstegsrevolutionen (som jag skrev om i december).
>> Till myrstegsrevolutionen

Jag hejar på dig!
Kram Malin

Malin Lundskog