Investera tid till att planera köksförvaringen. Utgå ifrån vad ni gör i köket och var ni gör det. Till exempel: om barnen gör läxorna vid köksbordet placeras pennor i närheten av köksbordet, i en nivå så att barnen kan nå dem. Eller en kalender/planeringsschema passar bra på väggen vid köksbordet så att alla kan se, eller så passar den bättre i hallen.
Följ upp ordningen och gör justeringar om ni behöver. Vårt liv och vardag förändras därför behöver vi se över ordningen för att säkerställa att den fungerar i vår vardag.

3 tips på köksförvaring som förenklar vardagen

  1. Förvara de redskap, oljor och kryddor som du använder ofta nära spisen, så underlättar du matlagningen.
  2. Stapla matlådor i varandra (se till att torka dem torra ordentligt innan) för att skapa mer utrymme och får bättre översikt. Locken förvaras med fördel i storleksordning i en låda.
  3. Glas förvaras med fördel nära vattenkranen.

Förvaring köksredskap

Köksredskap kan förvaras på olika sätt. Välj ett sätt som passar in i ditt kök. Om du har en öppen stil får redskapen gärna vara framme på bänken i till exempel en burk. Om du har du en minimalistisk stil passar det bra att ha redskapen i lådor.

Det gäller att hitta en förvaring som fungerar för dig och din vardag. Det ska vara enkelt att lägga tillbaks köksredskapen. Förvaringen kan till exempel vara:

Några inspirerande bilder (bildkällor hittar du nedanför bilderna):

Köksredskap i burk
Ballingslöv Skåpsinredning
Glasflaskor på köksbänk
Ballingslöv källsorteringsinredning
IKEA skåpsinredning

Bildkällor:

Bild 1: Fotograf Ryan Christodoulou

Bild 2: Ballingslöv

Bild 3: Fotograf Sophie Ollis

Bild 4: Ballingslöv

Bild 5: IKEA

Bild 6: Elfa

Översta bilden: IKEA

Produkter som förenklar din vardag