Att flytta till(baks) till landet är ett av de bästa besluten som jag gjort i mitt liv. Det känns helt rätt med den lugn och ro som finns här och som fyller mig med energi.

Jag är mycket för energier och för mig är det nödvändigt att välja det som ger mig energi för att jag ska kunna fokusera på det som är viktigt. Det som är viktigt varierar från person till person, det kanske är vänner, familj, nå målet på jobbet eller få vara glad. För min del handlar det om att få vara glad och kunna fokusera på det som fyller mig med positiv energi (som varierar under året).

DETTA HAR HÄNT SEN FLYTTEN TILL LANDET

Sen flytten till landet utanför Katrineholm har jag haft fullt upp, inte bara med jobb utan även att packa upp och komma till rätta i huset. Dessvärre blev bostaden och kontoret inte som jag tänkt mig. Under mina två månader i huset har jag fixat fel, köpt in vitvaror, städat efter tidigare hyresgäster i huset och på tomten istället för att göra det jag kom hit för att göra: Att visa er hur jag organiserar mina ytor i det nya boendet och berätta om hur det är att bo på landet.

Efter många försök till förändring och sömnlösa nätter har jag nu tagit beslutet att söka mig ett nytt boende på landet (helst Katrineholmsområdet).

SÅ KOM JAG FRAM TILL BESLUTET

Att ta beslut var inte lätt men när jag fick ner det på papper gick det lättare. Jag började med att summera den tid som jag har lagt ner på huset, som egentligen skulle göras av hyresvärden. För att göra det ännu tydligare beräknade jag kostnaden av min tid (den timpenning jag fakturerar kund) och när den summan tickade i väg över 20 000 kr var det bara att dra i handbromsen.

DET HANDLAR OM ATT MÅ BRA

Det är OK att ta ett beslut som får andra runt omkring att undra, det handlar om att du ska må bra. Mår du bra mår de runt omkring dig bra.
Den första gången jag tog ett beslut som fick min familj och vänner dra efter andan var när jag sa upp mig från en högre tjänst för att starta eget. Det beslutet var ett av de bästa beslut jag gjort i mitt liv, hade jag inte gjort det hade jag garanterat gått in i väggen.
Det är likadant med den här situationen: Jag behöver må bra, jag behöver ett lugnt hem där jag kan fylla på min energi och jag behöver människor runt omkring mig som får mig att må bra.

Mina vänner, du som följer Smpl, som är med i mina utmaningar och som är medlem, du får mig att må bra! Det är det jag vill fokusera på, för att kunna göra det behöver jag frigöra min tid.

Vad får dig att må bra?

TA BESLUT OCH FÅ DET GJORT

Man ska leva som man lär och som jag brukar säga till dig som följer mig/Smpl: Ta ett beslut och få det gjort istället för att gå och irritera dig på det!

Så nu är jag här igen:

  • Leta bostad
  • Adressändring
  • Flyttpacka
  • Flyttstäda osv….

Första punkten började jag med i går och idag lade jag ut en annons på Blocket om att jag önskar hyra ett hus på landet. Vet du någon som vill hyra ut ett hus på landet får du mer än gärna tipsa den personen :).

Visst är jag lite besviken över att det inte blev som jag tänkt det men jag ser det även som en möjlighet. En möjlighet att inspirera dig till att ta rätt beslut trots att det känns svårt och motigt. Jag kommer dela med mig av mina tips som förhoppningsvis hjälper dig med beslut i framtiden.

Varma 1 maj hälsningar från mig 🙂

//Brita