2016 var det år som skulle bli det bästa på länge. Jag hade stora planer för Smpl och jag jobbade som ett djur för att förverkliga dem, men allt blev inte som jag tänkt mig. Jag lyckades med det mesta under 2016, för Smpl’s del, men privat blev det ett kaos som jag inte hade väntat mig…

För drygt ett år sen kom jag ut med min bok Ordning hemma – Smarta tips för en enklare vardag.

IKEA Örebro var först ut med att sälja min bok, där stod jag i deras entré och höll föreläsning dagarna innan releasefesten. Releasefesten var en succé med många besökare och boken sålde i 1000 exemplar de två första veckorna.

Brita Hahne - keepit.smpl.nu

Brita Hahne - keepit.smpl.nu

Utmaningen Ordning hemma på 30 dagar i september 2016 gästades av Jannice Wistrand som driver inredning- och Feng Shuibloggen AddSimplicity. I år utsågs hon till årets inredningsbloggare.

Brita Hahne - keepit.smpl.nu

Ett stort uppdrag på Telia Sverige med ansvar för att strukturera om deras arbetsmiljö- och hälsoarbete tog mycket av min tid. För att klara av allt anställde jag en assistent/koordinator.

OCH SÅ HÄNDE DET OVERKLIGA…

Allt flöt på bra, trots att jag jobbade mer än jag borde.

Och så hände det…

Min mamma blev svårt sjuk i cancer. Min pappa hade redan haft cancer i ca 4 år och för honom var diagnosen inte heller god.

Det blev många besök på sjukhus i Närke/Värmland samtidigt som jag drev Smpl och levererade till Telia.

I slutet på februari tog jag steget att flytta ifrån stan till landet, något som jag hade tänkt att göra en längre tid. Målet var att få en lugnare och enklare tillvaro. Dessvärre blev det nya boendet allt annat än vad jag hade tänkt mig. Mitt liv blev mer komplicerat och mer stressigt eftersom jag behandlades mer som en inneboende hyresvärd/vaktmästare än som en hyresgäst.
Efter tre månader sa jag STOP och beslutade mig för att flytta tillbaks till Stockholm igen, för att få lugn, ro och hämta energi tills det har lugnat ner sig privat.

Mamma tog vi farväl av i mitten på april och pappa tog vi farväl av 1 juli. Jag förstår nog inte än vad som har hänt, för det har varit så mycket praktiskt att fixa; begravningar, bouppteckningar, flytten tillbaks till stan och en skogsgård att ta hand om.

Bilden nedan är taget på mamma och pappas gård, på kvällen efter pappas minnessstund.

I slutet på juli flyttade jag ut mina saker från huset i Katrineholm (jag ville/behövde komma därifrån så snart som möjligt) och magasinerade dem tills jag kunde flytta tillbaks till min lägenhet i stan som jag hyrt ut i andra-hand.

TILLBAKS I STOCKHOLM FÖR ATT FYLLA PÅ ENERGI

1 september fick jag tillbaks min lägenhet i stan. Fram tills dess bodde jag i andra-hand.

Lägenheten behövdes målas om och i juli planerade jag med målarfirman (via Stockholmshem) att de skulle måla om den 1-12 september och att jag skulle vänta med att flytta in alla saker. Det skulle vara ett toppen-upplägg för båda parter.

1 september kom målaren och hämtade nycklarna och 2-10 september åkte jag på en välbehövlig semester till varmare breddgrader med förhoppningen om att det mesta av målningen skulle vara klar när jag kom hem.

Utmaningen Ordning hemma på 30 dagar 1-30 september 2017 fick jag hjälp av de som har varit med innan med att svara på frågor i forumet. Jag är så otroligt glad för de som är med i forumet, följer och hjälper mig :). Tack :)! Ni vet vilka ni är <3. Nu är det över 15000 personer (som registrerat sitt deltagande) som har deltagit i någon eller fler utmaningar, ett stort tack till alla er :)!

EFTER SEMESTERN

När jag kom hem från semestern hade målaren bara spacklat en gång, i alla rum och 12 september kom alla möbler och saker.

Sovrum

Vardagsrum

Jag vet inte varför det blev så fel (många turer och mänskliga faktorer som jag inte orkar gå in på) målarfirman bad så mycket om ursäkt. Nu har de satt in två man för att göra klart lägenheten.

Nu sitter jag här vid köksbordet, det är den 17 september och det enda rum som är klart är köket. Sovrum, hall och vardagsrum kommer förhoppningsvis bli klart på onsdag 20 september.

Det är ett totalt kaos med täckpapp, spackel på väggarna, flyttlådor och möbler som står huller om buller.

Tur i oturen är att mitt företag Smpl kan ha ett flexibelt kontor, jag kan jobba var jag vill ifrån. Jag har planerat i detalj vad jag behöver ha vid min sida för att klara tidsperioden utan mina saker och möbler och det har faktiskt gått ganska bra.

Det som har blivit lidande är min ekonomi eftersom jag inte kunde flytta in i lägenheten som beräknat utan fick ta in på hotell.

Nu kan det nog inte bli mer kaos ;), det känns som om jag har upplevt allt under ett år.

Jag är av den uppfattningen att man alltid tar med sig något positivt ur alla upplevelser i livet. Det som har varit positivt för mig i det här är att jag har fått en ny bokidé och ändrat min inställning angående balans mellan jobb och fritid.

NY BOK – FÖRLAG SÖKES

Under året med kaos och jag ofta reflekterat på livet, familjen och hur vi kan hantera kaos som uppstår oväntat, utan att det äter upp vår energi och vårt tålamod.

Det har gett mig en ny bokidé. Jag kommer att använda mig av mina expertkunskaper inom arbetsmiljö och hälsa och kombinera det med mina expertkunskaper i ordning och reda i hemmet. Första steget är att hitta ett förlag som är intresserad av att ge ut den :).

Boken kommer att handla om hur man kan få till en struktur i hemmet/familjen så att vardagssysslor och kaos/oförutsedda händelser blir enklare att hantera.

I boken kommer jag väva in mina egna upplevelser och hur jag har hanterat dem.

ENSAM ÄR INTE STARK – ORGANISATÖRER/UNDERKONSULTER SÖKES

En annan insikt som jag har fått detta år är att ensam är inte stark. Det är otroligt sårbart att vara den enda som kan utföra kunduppdrag och inspirera följare.
Smpl behöver fler personer som kan och vill jobba för Smpl (som underkonsulter). Till vintern kommer jag söka efter dig som vill rensa och organisera hem runt om i landet för Smpl’s räkning.
Mer information och detaljer kommer.
Är du intresserad redan nu kan du skicka din intresseanmälan till info@smpl.nu så skickar jag dig mer information så snart allt är klart.