Pengar, pengar, pengar, vem vill inte ha mer? Men hur mycket lägger vi egentligen på våra saker?

I tidigare inlägg nämndes att vi letar efter saker och hittar vi inte det vi söker så köper vi nytt både en, två och tre gånger, för det är ju inte dyrt ändå… Många bäckar små…

Ett fenomen som har ploppat upp som svampar ur jorden är Self Storage. Det är förråd som vi kan hyra och för att förvara saker som vi inte har plats med men som vi vill ha kvar, i fall att…. I fall att vaddå egentligen… Ifall att…

  • Det blir krig?
  • Vi skulle flytta till större?
  • Barnen vill ha det?

Enligt en undersökning från Råd & Rön 2011 kostar Self Storage mer än vanligt boende per kvadratmeter, och då är det bara en ren lagringsyta.

 

  • De antog att en hyreslägenhet om 30 kvadratmeter skulle kunna kosta 5 000 kronor per månad, det gör 167 kronor per kvadratmeter och månad.
  • Det billigaste förrådet i granskningen ligger i Halmstad och kostar för två kvadratmeter 420 kronor i månaden, eller 210 kronor per kvadratmeter.
  • Det dyraste förrådet på Södermalm i Stockholm kostar hela 480 kronor per kvadratmeter.

Skulle det vara så att ni skulle flytta till större så kanske det går att köpa nya saker, eller som begagnat? Varför inte:

  • Sälja de saker som ni inte använder, sätta in pengarna på banken och få ränta och tjäna en slant istället för att förlora pengar.
  • Fråga barnen om de vill ha sakerna, säger de nej så är det nej. Om de är tveksamma ta hjälp av dem att rensa. Boka in en helg som ni går igenom allt helt enkelt. Vill de inte ha sakerna så vill de inte, vill de ha sakerna så vill de.

Vad skulle du vilja göra med de pengar som du sparar/tjänar på att göra dig av med sakerna du inte använder?

Nästa inlägg kommer att handla om din identitet och dina saker, är det så att Din identitet = Dina saker ?

 

Om Smpl™:
Smpl inspirerar och hjälper dig att rensa och få en varaktig ordning och reda på saker så att du får en enklare vardag och kan fokusera på det som är viktigt.

Smpl startades av Brita Hahne 2012 och är ett nytänkande företag som erbjuder en ny tjänst och startar upp en ny bransch i Sverige.

I USA har branschen funnits sedan tidigt 80-tal och kallas där Professional Organizing. Nu erbjuder över 5000 företag i USA denna typ av tjänst.

Smpl™ erbjuder:

Lite mer om mig, Brita Hahne, vad jag tycker, tänker och tror på:
Om jag för drömma