Flytten från en stor etagevåning till en normalstor etta gjorde att Jan Lundström började leva igen. Han beskriver det som en befrielse att göra sig av med prylar. Det var helt nödvändigt för att livet skulle bli meningsfullt igen.

Det här är utdrag ur en intervju och artikel gjord av Peter Letmark, som publicerades i DN 5 april 2013.

Sedan två år tillbaka bor Jan Lundström i en 44 kvadratmeter stor etta på Södermalm i Stockholm. Varannan månad bor även 18-årige sonen Tobias här. Då sover Jan i en säng i hallen.

…..

Så här har han levt sedan han skilde sig i mars 2011. Han beskriver det som om han i dag befinner sig på en annan plats även mentalt. Då bodde han i en stor vindsetagevåning på 167 kvadratmeter tillsammans med Tobias och sin dåvarande fru. Jan småler när han berättar om hur de anlade en takterrass på 50 kvadratmeter.

….

När han flyttade till ettan tänkte han först att det skulle vara en provisorisk lösning medan han letade efter något större. Men när han väl hade installerat sig och gjort sig av med det mesta kunde han plötsligt andas på ett nytt sätt.

– Det blev en sådan befrielse, att slippa ta ansvar för allt jag hade haft.

…..

– Jag insåg att jag hade ägts av mina prylar. Nu var jag trött på det och ville ha kul. Det var inte mer pengar jag ville ha, det var tid och upplevelser.

Läs hela intervjun här.

 

Missa inte nästa inlägg som blir ett personligt mini-test!

 

Tidigare inlägg i ämnet:
Sanningen om våra saker
Lagring dyrare än boende
Hur mycket tid tillbringar vi med våra saker och information?
Innebörden av ett organiserat liv

 

Om Smpl™:
Smpl inspirerar och hjälper dig att rensa och få en varaktig ordning och reda på saker så att du får en enklare vardag och kan fokusera på det som är viktigt.

Smpl startades av Brita Hahne 2012 och är ett nytänkande företag som erbjuder en ny tjänst och startar upp en ny bransch i Sverige.

I USA har branschen funnits sedan tidigt 80-tal och kallas där Professional Organizing. Nu erbjuder över 5000 företag i USA denna typ av tjänst.

Smpl™ erbjuder:

Lite mer om mig, Brita Hahne, vad jag tycker, tänker och tror på:
Om jag för drömma