Tid….

Vi har för lite tid.

Vi vill ha mer tid.

Vi hinner inte med.

Vår tid är värdefull och det gäller att vara sparsam med den tid vi ha och välja att lägga den på det som ger oss tillfredställelse, energi, glädje och en trygg tillvaro.

Hur mycket tid tillbringar vi med våra saker och information?

Vi tillbringar tid att ta hand om våra saker, den saken är säker; både till saker som vi använder och inte använder (80 procent av saker vi äger använder vi inte).

Vi tillbringar tid att:

  • Leta (och köpa nytt om vi inte hittar det)
  • Rensa
  • Damma
  • Vårda
  • Flyttar runt
  • Laga det som är trasig

Det finns få svenska undersökningar om hur mycket tid vi tillbringar att ta hand om våra privata saker och information. Undersökningar som är gjorda på arbetsplatser är fler, McKinseys undersökning “ The social economy: Unlocking value and productivity through social technologies” från 2012 visar följande:

I genomsnitt 45 arbetsdagar per år tillbringar en tjänsteman att leta efter intern information för att kunna göra sitt jobb.
45 arbetsdagar per år innebär 360 timmar per år (vid en arbetsdag om 8 timmar).

11 timmar per vecka tillbringar en tjänsteman i genomsnitt att hantera mejl.

Skarmavbild-2014-03-17-kl.-12.12.49

Läs även:
Är det lite rörigt?

Nästa inlägg kommer att handla om värdet av de saker vi har hemma men som vi inte använder och hur mycket förvaring kostar.

 

Om Smpl™:
Smpl inspirerar och hjälper dig att rensa och få en varaktig ordning och reda på saker så att du får en enklare vardag och kan fokusera på det som är viktigt.

Smpl startades av Brita Hahne 2012 och är ett nytänkande företag som erbjuder en ny tjänst och startar upp en ny bransch i Sverige.

I USA har branschen funnits sedan tidigt 80-tal och kallas där Professional Organizing. Nu erbjuder över 5000 företag i USA denna typ av tjänst.

Smpl™ erbjuder:

Lite mer om mig, Brita Hahne, vad jag tycker, tänker och tror på:
Om jag för drömma