ORGANISERA DINA SMYCKEN

De flesta samlar på sig en hel del smycken genom åren, både som man inhandlat själv och sådant som man fått av andra. Även om det inte är helt fel att ha många valmöjligheter kommer den stora frågan alltid att kvarstå: var ska alla dessa smycken ska ta vägen?

HITTA DITT SÄTT ATT FÅ ORDNING PÅ KAOSET

Alla är vi olika och kräver olika tillvägagångssätt för att äntligen få ordning på diverse saker i hemmet. När det gäller smycken är det alltid en bra idé att börja med att reda ut halsband, kedjor och armband. Det är också bra att rengöra silversmycken innan de får sin plats på utnämnd förvaringsyta. Silver tenderar att få ett rostliknande, ibland svart, utseende som inte alls är lika snyggt som dess ursprungliga look. Tack och lov finns det många enkla sätt att rengöra silversmycken och återfå deras naturliga glans.

Förvaring och rengöring av smycken och ringar

ORGANISERA MERA

Det finns ett flertal olika sätt att organisera smycken och det beror lite på vilket mål och vilken stil man själv har. En bra startpunkt är att sortera alla smycken i olika kategorier som exempelvis halsband, armband, örhängen och ringar för att få en bra överblick över vad som finns. När detta är gjort finns det ett antal alternativ att välja mellan.

Förvaring av smycken med Muji

Bilden kommer från www.muji.eu. Förvaring från Muji finns bland annat att köpa hos Åhlens

TIPS PÅ ORGANISERING

  • Investera i en stor eller ett par små genomskinliga förvaringslådor som kan stå framme på skrivbordet eller placeras i en byrålåda. Det finns vanligtvis flera olika fack att sortera diverse smycken i, vilket gör det enkelt att hitta exakt det du vill ha på dig under dagen.
  • En annan idé är att inhandla ett traditionellt smyckesträd där du kan hänga allt från halsband till ringar.
  • Om du har lite tid över och är sugen på att tillverka din egen smyckesförvaring kan du enkelt förbereda dig med en träplatta. Klistra på ett underlag och klä in plattan i ett snyggt tyg. Därefter är det bara att sätta fast knappnålar som fungerar som krokar för alla smycken. Häng upp på väggen och voilà: en perfekt förvaringslösning som tar upp minimal plats. Det är även lätt att både ta bort och lägga till knappnålar beroende på om din kollektion utökas eller minskar.
  • Om du vill kunna växla mellan att ha dina smycken väl synliga och kunna gömma dem när det behövs bör du satsa på ett klassiskt smyckeskrin. Det finns många fina smyckeskrin med lådor, fack och speglar som passar till alla åldrar. En del har plats för klockor medan andra har fack som är mer passande för ringar och armband. Det finns stora såväl som små och de kan både lämnas framme på hyllan eller ställas in i garderoben.

BÖRJA REDAN IDAG

Det finns massor av olika smarta lösningar på hur man organiserar smycken på bästa sätt. Fixa förvaring som enkelt går att gömma i en byrålåda eller garderoben. Du kan också satsa på något som alltid kan stå framme. Oavsett vad du väljer bör du börja med att rengöra silversmycken så att allt är fräsch och snyggt inför nästa användning.

>> Tidigare inlägg om förvaring av smycken

PRODUKTER SOM FÖRENKLAR DIN VARDAG