Förra veckan pågick #utmaningmedsmpl på Facebook. Nu är det dags att presentera de nominerade till omröstningen…

DE NOMINERADE ÄR:

Frida Winthersén med sin rensning i vardagsrum och gästrum som tillslut resulterade i ett hemmagym
Frida skriver så här:
“Jepp vi är sena med vårt bidrag, men här är det! Före och efter. Temat var ju vardagsrummet och jag motiverar denna förändring med att vi ÄNTLIGEN blev av med alla träningsapparater från vardagsrummet och fick in de där de har varit tänkta att stå, i gäststugan! Tack Brita‪#‎utmaningmedsmpl‬ Hej hemmagym! “

Frida Winthersen

Yvonne Öhlin Berkelund med sina organiserade CD-skivor och DVD-skivor i ett omgjort köksskåp.
Yvonne skriver så här:
“En försenad bild på temat DVD-förvaring. Vi satte upp grunda köksskåp på väggen i vardagsrummet. Betsade en ekskiva med teakbets och la ovanpå. Facken för CD-skivorna tog vi från en gammal Billy-hylla. Nästa steg är att rensa och digitalisera, men tills vi känner oss mogna för det får detta duga “

Yvonne-Ohlin-Berkelund

 

Pia Musall med sina inspirerande kommentarer och givmildhet i att dela med sig av sina bästa tips när det kommer till att rensa och skapa ordning. Pia kom också med förslaget att ha en uppföljning på rutinen “Lägga tillbaks alla saker på sin plats varje kväll”: Brita Hahne, det är rutinen som kan ta tid att skapa. Visst kommer vi att köra den här utmaningen ett varv till om ett halvår eller så? ! Alltid bra att ha en uppföljning för att utvärdera och kanske få en påminnelse om den där rutinen vi ska hålla fast vid.”

Inom kort kommer ett blogginlägg om rutinen där deltagarna kan lägga in vad de ska göra och “rapporterar” löpande om framstegen i kommentarsfältet. Tack Pia!

Omröstningen genomförs i Facebookgruppen Förenklad vardag, sista dag att rösta på din favorit är onsdag 2:a april kl 23:59.

 

Lycka till Frida, Yvonne och Pia!

 

Om #utmaningmedsmpl, så här går det till:

Varje månad fram till sommaren är alla välkomna att delta i rensa- och organiseringsutmaningen med Smpl!

Utmaning med Smpl 2014 går ut på att en gång i månaden gå igenom en del i hemmet som rensas och/eller organiseras.

Först ut är hallen, sen går vi vidare till:

  • Köket
  • Vardagsrummet
  • Badrummet
  • Sovrummet och till sist
  • Förrådet.

Varje morgon som utmaningen pågår kommer Smpl tillkännage ”Dagens utvalda del” i det aktuella området, tex. hatthyllan, strumplådan eller besticklådan, som vi har extra mycket fokus på den dagen.

Vi vill såklart se hur det går för er och har startat hashtaggen #UtmaningMedSmpl på Instagram (http://instagram.com/smpl_nu) och
i Facebookgruppen Förenklad vardag (https://www.facebook.com/groups/413580012105639/),
där kan ni posta bilder på era framsteg.

Tips! Ta gärna före- och efterbilder, det inspirerar och det är alltid roligt att gå tillbaks och titta på (så man vet hur det inte ska bli igen  ).

Varje utmaningsdel startar måndag, 4:e veckan varje månad och pågår i en vecka. När veckan är slut utser Smpl tre utmanare som är med i en omröstning i gruppen.

På vägen bjuds det på tips och inspiration och jag tror framförallt att vi kommer inspirera och peppa varandra under denna resa mot en enklare vardag!