Visste du att 80% av de saker vi äger använder vi inte?

Nu är våren här och vad vore väl inte bättre än att göra en vårrensning 🙂 !?

Visst är det härligt med den där känslan som infinner sig när gatorna sopas rena från grus!? Det blir en extra energikick i vardagen!

I veckan som var så blev jag smått irriterad över tre sopbilar (av olika modell) som åkte fram och tillbaks på gatan minst sex gånger. Jag funderade över vad de håller på med, är maskinerna så dåliga så att de inte får upp gruset eller vad händer?!

När jag gick ut på en promenad dagen efter så insåg jag hur REN gatan var! Så ren har jag inte sett den på 2,5 år! Jag insåg att det har legat grus, damm och sten kvar i flera år.

Det är först när det är borta som man märker skillnaden. Och visst är det så att ju mer det är, och ju längre tid det ligger och “gottar till sig” desto jobbigare blir det, och mer tid tar det att få bort det. När det väl är borta ser man den otroliga skillnaden.

Samma sak är det med saker som man samlar på sig, samlingen växer och växer utan att man märker det och till slut är det kaos och känslan av att göra något åt det är fruktansvärt jobbig.

När man väl rensar, tar det otroligt mycket tid och energi och man förvånas över hur mycket saker det egentligen var och hur mycket mer plats det blev när de är borta!

Kunder som jag hjälper säger ofta:
“Det är så skönt att komma in här nu, jag känner mig på något sätt lättare och på bättre humör, jag slipper vara frustrerad över röran och alla saker och dokument!”

Hur har du det med dina saker? Har du för mycket eller lagom?

 

Jag tycker det är en underbar känsla att få göra människor glada och hjälpa dem att få en enklare vardag, få mer tid över till barnen, familj, vänner och karriär!

Jag vill att alla ska få möjlighet att få en enklare vardag, därför har jag valt att erbjuda något för alla, oavsett budget.

Till dig som inte har råd att ta hjälp:

  • I bloggen hittar du tips, verktyg och idéer i över 430 inlägg fördelat i olika kategorier.
  • Facebook delar jag dagligen med mig av mina bästa tips och ställer frågor i syfte att väcka ditt intresse och motivation, i snitt 3 inlägg per dag kan du ta del av.
  • Delta i Smpl’s kostnadsfria utmaning #utmaningmedsmpl på Facebook, där inspirerar, diskuterar deltagarna med varandra. Mer om utmaningen hittar du i gruppen Förenklad vardag. 

 

Till dig som har en mindre budget för att ta hjälp:

 

Till dig som har en budget som gör att du kan ta hjälp: 

  • Plocka-undan-hjälp, för dig som har tröttnar på att plocka undan hela tiden.
  • Jag hjälper dig på plats, jag säger till dig hur du ska göra och leder dig fokuserat genom hela processen, läs mer om hur det går till här.
  • Du kan även få hjälp med transport till välgörenhet och soptippen, städning och inköp av förvaringslösningar.

Metrojobb

 

Finns det fördelar med att få ordning och reda? 

Absolut skulle jag säga!

  • Du slipper leta efter saker
  • Du blir gladare eftersom du inte är frustrerad över röran och letandet
  • Du kan vara mer spontan eftersom du har koll på läget
  • Du spar pengar, tid och energi.

Kommer du på några fler fördelar?

Tack för att du läser bloggen! Dela gärna med dig av din upptäkt till dina vänner :)!

Vårhälsningar från Brita Hahne[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]