Efter en hel vecka på landet var jag tillbaks till Stockholm för ett affärsmöte igår.
Jag kom med tåget till centralen kl 08:20 och nästan alla passagerare gick som i ett lemmeltåg mot tunnelbanan. Väl på tunnelbanan noterade jag att sköter alla sitt (helst i telefonen) som vanligt, och väl uppe ur tunnelbanan går alla dit de ska utan att titta upp och se människorna runtomkring.
Jag reflekterade och tänkte på att vi är lite som robotar i Stockholm, vi jobbar, äter, sover och kanske träffar vi vänner och tränar någon gång i veckan (efter att ha planerat in det i kalendern minst en vecka innan 😉 ). Självklart är inte alla som “robotar” men jag skulle nog kunna säga att 90 procent är det.

Jag är nog fortfarande en robot när jag går på Stockholms gator men jag tror och hoppas att flytten till landet får mig på andra tankar och att jag så småningom inte kommer vara/känna mig som en robot.
Jag känner mig otroligt nöjd med mitt beslut att flytta till landet. Beslutet att flytta är en av de bästa förändringarna som jag gjort i mitt liv. Förändringen är en investering i mig själv och min hälsa.

OM FÖRÄNDRING

Förändring kan låta skrämmande för många. Faktum är att vi är i någon typ av förändring hela livet; vi växer upp, börjar förskolan, börjar skolan, byter skola, får nya vänner, hittar kärleken i vårt liv, får barn, skaffar hus, börjar på ett nytt jobb, blir pensionär osv.

Ett första steg till att göra en personlig förändring i vuxen ålder är att inse att du behöver göra en förändring och så behöver du ha viljan att genomföra den.

För att inse att en förändring är nödvändig behöver du höja blicken för att få perspektiv på saker och ting. Ett sätt att få perspektiv kan vara att komma bort från din nuvarande situation och träffa andra som lever eller jobbar på ett annat sätt än du. Att åka bort på semestern eller att göra ett studiebesök hos ett annat företag kan vara ett sätt att få perspektiv.

Jag flyttade till landet för att jag behövde lugnet men det är nu som jag börjar inse HUR jag egentligen levde i Stockholm. Jag är otroligt lättad över att mitt perspektiv börjar komma tillbaks. Jag hade perspektiv 2008 när jag kom tillbaks efter tre år på universitet i Australien men sen dess har det lyst med sin frånvaro. Det blir lätt att man följer andra människors beteenden och kommer in i samma mönster som de man umgås med (oftast beror det på att man så gärna “vill passa in”). Men att, som sagt, ha en insikt i att man behöver förändra är det första steget. När du har kommit dit är det dags att agera, nedan delar jag med mig av tre tips som jag hoppas kan hjälpa dig i förändringen.

3 TIPS – SÅ KOMMER DU IGÅNG MED FÖRÄNDRING

  1. Skriv ner vad du vill förändra och när i tid du ska påbörja förändringen
  2. Dela upp förändringen i mindre steg. Om du till exempel vill flytta ut på landet (som jag gjorde) kan de olika stegen till exempel se ut så här:
    1. Besluta mig för var jag vill flytta (denna punkt kan i sig innebära ett antal mindre aktiviteter såsom att söka information om olika platser som du kan tänka dig att bo på och göra en plus och minuslista över de olika alternativen).
    2. Besluta om jag ska hyra eller köpa.
    3. Börja söka bostad.
  3. Jobba med förändringen varje vecka och följ upp din plan (som du skapade i steg 1 och 2)

Jag hejar på dig! 

OM MIN FLYTT TILL LANDET

Jag tog beslut att flytta till landet i början på januari. Jag hade funderat på det ett bra tag men inte gjort slag i saken. På nyårsafton tog jag det första steget som var att ta reda på VAR jag kan hitta ett hus eller lägenhet att hyra, dagen efter var jag där och tittade.

Här kan du se min första video om flytten till landet.