Går det att förenkla julmaten?

Självklart!

Ett sätt är att ta bort de rätter som ingen eller bara ett fåtal äter av, ett annat är att tillaga maten i god tid innan jul så minskar man belastningen strax innan jul.

Det finns julrätter som går alldeles utmärkt att frysa in och ta fram strax innan julafton:

  • Köttbullar
    Om du gör många köttbullar går det att styckfrysa dem på brickor och sedan packa dem i burkar eller fryspåsar.
  • Janssons frestelse
  • Rödkål och brunkål
  • Gravad lax
    Grava den färsk och frys in. När du sedan tar fram den, skär i tunna skivor när den är halvfryst så går det lättare.
  • Revbensspjäll
  • Matbröd
    Tänk på att blåsa ut luften ur fryspåsarna ordenligt så slipper brödet bli frostskadat
  • Mjuka kakor, Småkakor

Vad har du på ditt julbord som du inte kan vara utan? Dela gärna med dig nedan eller på Smpl’s Facebooksida.