Går det att förenkla julmaten?
Självklart!
Ett sätt är att ta bort de rätter som ingen eller bara ett fåtal äter av, ett annat är att tillaga maten i god tid innan jul så minskar man belastningen strax innan jul.
Det finns julrätter som går alldeles utmärkt att frysa in och ta fram strax innan julafton:
- Köttbullar
Om du gör många köttbullar går det att styckfrysa dem på brickor och sedan packa dem i burkar eller fryspåsar. - Janssons frestelse
- Rödkål och brunkål
- Gravad lax
Grava den färsk och frys in. När du sedan tar fram den, skär i tunna skivor när den är halvfryst så går det lättare. - Revbensspjäll
- Matbröd
Tänk på att blåsa ut luften ur fryspåsarna ordenligt så slipper brödet bli frostskadat - Mjuka kakor, Småkakor
Vad har du på ditt julbord som du inte kan vara utan? Dela gärna med dig nedan eller på Smpl’s Facebooksida.