Nu är det en månad sen som jag beslutade mig för att flytta till ett nytt boende. Hyresvärden var inte som jag tänkt mig och mycket av min kraft och energi har gått till att hantera honom.

Jag har lagt ut annons på Blocket om att jag söker nytt boende på landet runt Stockholm och har varit och tittat på flera hus. Jag har fått tag i ett par hus där jag kan tänka mig att bo. De är lediga från 1 september men jag har inte fått något svar från hyresvärdarna än så jag håller mina tummar och tår att jag får något av dem.

Sista juli flyttar jag ut från det hus jag bor i idag och under sommaren fram till 1 september kommer jag bo i en kompis lägenhet i Stockholm. Jag är otroligt tacksam för att denna person erbjöd mig sitt boende till en rimlig hyra.

4 TIPS

Mitt framtida permanenta boende är oklart men jag ser det lite som ett äventyr och en omstart, om inte annat kommer jag ha en massor att dela med mig av till följare av Smpl :). På resan har jag lärt enormt mycket och här kommer några av mina lärdomar:

 • Kolla upp hyresvärden noga innan du beslutar dig.
  Har boendet varit uthyrt flera gånger under de senaste åren (sök till exempel på adressen och “uthyres” på Google)? Fråga hyresvärden varför.
  Om du kan, kolla med grannar och bekanta till hyresvärden. Hur är hen som person?
 • Om du tvekar, dyk djupare i varför du tvekar. Om du behöver, ställ följdfrågor till berörda personer för att få svar. När du vet alla fakta, ställ dig frågan: Kan jag acceptera det som det är/kan jag leva med det en längre tid?
 • Allt löser sig.
  Kanske inte så som du har tänkt dig från början men det löser sig.
  Det finns många personer med bra idéer och som vill hjälpa till. Berätta för dina vänner vad du funderar över och behöver hjälp med, är de dina vänner så finns de där för att hjälpa dig.
 • Ångra inte dina beslut. Se det istället som en lärdom och erfarenhet som du kan ta med dig i livet. Har du inte provat så vet du inte.

Jag ångrar inte mitt beslut att flytta till nytt boende på landet. Landet har även givit mig lugn och perspektiv på Stockholm som jag behöver. Jag vill fortfarande bo på landet och hoppas jag hittar och får det boende som jag söker.

Jag är glad över att jag tog beslutet att flytta ifrån huset jag bor i nu så snabbt som jag gjorde. Det kommer ge mig kraft och energi över till att hantera min kunder, följare och familjesituation (min mamma dog 19 april och min pappa är allvarligt sjuk i cancer).

Livet är föränderligt och utmanande men jag ser det som en erfarenhet rikare :).

Kram Brita <3

Läs mitt tidigare inlägg om min flytt till landet:

>> Det blev inte som jag tänkt mig