I det senaste inspirationsbrevet tipsade jag om hur du kan få en bättre balans mellan jobb och fritid. Vill du också ha inspirationsbrevet? Klicka här och registrera dig.

4 TIPS FÖR EN BÄTTRE BALANS MELLAN JOBB OCH FRITID

 1. Våga vara oplanerad
  För att du ska orka med vardagen så är det viktigt att du tar hand om dig själv och gör sånt som du tycker om och får energi av. Det är inte bara jobbmöten och familjemedlemmarnas aktiviteter som ska planeras in i kalendern utan även din egentid.
  Du kan också förenkla det hela genom att ha minst en dag i veckan då du inte har något inplanerat i kalendern. Våga vara oplanerad!
 2. Gör det som gör dig lycklig, bekväm och avslappnad
  Lista 3-10 saker som gör dig lycklig, bekväm och avslappnad och försök att väva in det i din jobbvardag. Det kan till exempel vara att ta en promenad, lyssna till bra musik, ta hand om blomman på skrivbordet, fika, äta en god smörgås eller ha på dig din älsklingströja.
 3. Följ upp din tid
  Det är viktigt att du stannar upp då och då för att känna in hur du mår och se över hur du använder din tid. Hur mycket tid ägnar du till jobb, fritidsaktiviteter och vila? Mitt tips är att registrera din tid i två veckor för att sen se om det är något som du behöver justera. Det finns många appar som du kan ta hjälp av, sök på “time tracker” så får du upp alternativ.
 4. Bryt mönster som inte fungerar
  Är du en morgonperson eller kanske en kvällsperson? Försök, om möjligt, att jobba/utföra aktiviteter under de tider som du fungerar bäst. På så sätt får du mer gjort på mindre tid.
  Undersökningar från bland annat CIPD visar att över 75% upplever att de är mer produktiva med flexibel arbetstid.

>> Jag vill gärna ha tips via Smpls inspirationsbrev

PRODUKTER SOM FÖRENKLAR DIN VARDAG