Tillfällig förvaring, i samarbete med Pelican Storage.

Ibland behöver man tillfällig förvaring för sina saker. Det kan vara bra om man till exempel inte får plats med allt eller om man är mitt emellan boenden.

Förvaring av dödsbo

När jag tog hand om mina föräldrars dödsbo för ett par år sedan hade jag inte möjlighet att förvara de möbler som jag ville behålla i min lägenhet. Jag hade inte plats i förrådet som tillhörde lägenheten heller. Jag visste att jag ville bo i hus men hade inte hittat det ännu så under tiden jag letade efter hus valde jag tillfällig förvaring i ett externt förråd.

Ett av företagen som erbjuder magasinering av möbler i Sverige är Pelican Self Storage. De erbjuder inte bara förråd som är tempererade utan även kringtjänster som gratis släp och personlig service.

När det var dags för mig att flytta till huset kunde flyttfirman köra förbi förrådet och hämta mina möbler. Nu har jag alla möbler samlade på ett och samma ställe.

Magasinering

Jag rekommenderar ett externt förråd eller magasin när du behöver en tillfällig förvaring av dina saker. Det kan vara bra när du till exempel byter boende, om du flyttar till mindre och behöver tid för att rensa de saker du har eller ska bo på annan ort/utomlands en period. Undersök gärna de olika alternativen du har i din ort/i din närhet och välj det som passar dig bäst. Då och då har förråden bra erbjudanden, till exempel så har Pelican Self Storage ett erbjudande nu som innebär 50 % på de två första månaderna man hyr. HÄR kan du läsa mer om Pelican Storage

Tips och råd inför din flytt

Förvaring vid flytt

Bilden är från en av mina flyttar.

Råd, tips och checklistor inför, under och efter en flytt finns att läsa i min bok Ordning hemma – Smarta tips för en enklare vardag. Där hittar du även tips och råd för alla delar i hemmet.

Detta inlägg är ett betalt samarbete med Pelican Self Storage.