5 tips som gör att du ökar dina chanser att lyckas med att förändra dina vanor:

   1. Du måste ha en vilja att förändra. Utan viljan kommer du inte lyckas hur mycket du än försöker.
   2. Sätt smarta mål – Se tidigare inlägg om hur du går till väga.
   3. Förändra en vana i taget (inte: nu är det nytt år och nu ska jag: Gå ner i vikt, bli mer ordningssam, lyssna mer till mina barn, sluta dricka kaffe och… )
   4. Gå inte ut för hårt – ett litet steg i taget är bättre än ett för stort och övermäktigt.
    Ett litet steg kan till exempel vara, lägga tillbaks det jag tar fram eller skriva syfte och mål i alla mötesinbjudningar jag skickar.
    Ett för stort steg kan vara: Få ordning i hela huset och hålla det så.
   5. FÖLJ UPP dina framsteg med jämna mellanrum och sätt in åtgärder/gör justeringar om det behövs.
    Detta är det viktigaste steget, hur ofta händer det inte att man efter ett tag “kommer på”; Just det ja! Jag skulle ju träna 2 gånger i veckan eller jisses, nu är det lika rörigt som det var för 4 veckor sen.
    Med åtgärder och justeringar menar jag att reflektera över om du kan göra det på annorlunda sätt, under en annan tid på dagen, annan dag i veckan, träna något som är roligare, flytta saker till en annan plats för att underlätta förändringen till den nya vanan.

 

Lycka till!

 

Om Smpl™:
Smpl inspirerar och hjälper dig att rensa och få en varaktig ordning och reda på saker så att du får en enklare vardag och kan fokusera på det som är viktigt.

Smpl startades av Brita Hahne 2012 och är ett nytänkande företag som erbjuder en ny tjänst och startar upp en ny bransch i Sverige.

I USA har branschen funnits sedan tidigt 80-tal och kallas där Professional Organizing. Nu erbjuder över 5000 företag i USA denna typ av tjänst.

Smpl™ erbjuder: