Den andra veckan har fortsatt i samma tempo och deltagare har rapporterat in sina resultat, tipsat, delat med sig av före- och efterbilder.

Så här har en del av deltagarna svarar på frågan “Vad har du vunnit på att ha/få mer ordning och reda?” denna vecka:

Jag har fått ett större lugn inombords så jag vet var jag har sakerna, ingen röra bland mina papper och annat viktigt. Känns mycket skönt!
// Vill inte uppge namn

 

Fått bort gamla matlådor och bakingredienser så att det blivit plats i frys och skåp.
Fått energi till att ta tag i fler saker än uppgifterna.
// Ljusbruden, Urshult

 

Hela mitt tänkesätt har ändrats. Bara genom två veckor med den hör utmaningen. Det är sällan jag tänker “Jag orkar inte jag tar det sen. ” Eller ” Jag lägger det bara här nu sen ska jag lägga det rätt ”
Jag börjar långsamt bli av med de där retningarna i bakhuvudet, de där jag borde grejerna, o det där “Ja just det jag, jag skulle….”
// Emma Knutas, Huddinge

 

Med enkla knep, många som man redan gör, får man ordning och reda hemma. Hela familjen har blivit indragen i detta och deltagit i uppgifterna. Blir kvalitetstid tillsammans trots att man gör sådant man ej tyckt vara roligt tidigare.
// Vill inte uppge namn

 

Livslusten kommer tillbaka.
// Vill inte uppge namn

 

Förutom att jag spar tid och energi på att slippa överfulla hyllor så spar jag pengar! Istället för att behöva köpa nytt hela tiden för att jag tror att jag inte har en viss produkt – som jag faktiskt har någonstans i röran – så kan jag använda upp det jag har för att sedan enbart köpa det jag verkligen behöver! Detta gäller i hög grad klädhögen också. Att rensa nedersta delen av den var nästan som att shoppa!
// Vill inte uppge namn

 

Allt känns lättare, för varje område man får ordning på så känns det befriande…
//Anna Sandström, Borås

Ett urval av de före- och efterbilder som deltagarna delat med sig av i medlemsforumet:

Några nyckeltal så här långt:

  • 160 stycken har rapporterat in sina framsteg för vecka 1
  • 82 stycken har rapporterat in sina framsteg för vecka 2
  • 100 procent tycker att det har känts bra eller mycket bra efter att ha utfört uppgifterna.
  • 91 procent är nöjd eller mycket nöjd med sin insats.

Vi har redan kommit in i vecka 3 och jag önskar dig som hänger kvar ett stort lycka till med veckans uppgifter!

Hälsningar Brita, Organisatör och grundare till Smpl – Organiserad enkelhet

 

Läs mer:

Summering vecka 1 – “Bli organiserad på 30 dagar 2015”