Har du saker som du inte använder? Varför inte ge bort dem till någon som behöver dem bättre än du?

I Sverige finns en hel del organisationer och företag som tar emot saker och säljer dem vidare i sina butiker. Till exempel Erikshjälpen, Frälsningsarmen och Röda korset.

I detta inlägg vill jag berätta om en stiftelse som värnar om barnen i Europas värsta barnhem i Bosnien, Stiftelsen Våra Barn. De tar emot kläder och donationer. Kläderna transporteras ner till Bosnien och går oavkortat till barnhemmet. De kläder som inte barnen kan ha säljs i barnhemmets Second Handbutik.

De pengar som de får in från butiken går direkt vidare till barnen och barnhemmet.
Ett exempel är Irma som fick en assistent och överlevde. På TV4 nyheterna förra veckan var det ett inslag om barnhemmet och Irma, 11 minuter in i filmen kan du se reportaget.
Till filmen/reportaget

I inslaget nedan från Nyhetsmorgon berättar volontärer från Våra Barn mer om Våra Barn, Second Handbutiken och Irma.
Till Nyhetsmorgons inslag.

Vårabarn

Vill du stödja eller skänka till Stiftelsen Våra barn? Kontakta dem direkt.

 

Om Smpl™:
Smpl inspirerar och hjälper dig att rensa och få en varaktig ordning och reda på saker så att du får en enklare vardag och kan fokusera på det som är viktigt.

Smpl startades av Brita Hahne 2012 och är ett nytänkande företag som erbjuder en ny tjänst och startar upp en ny bransch i Sverige.

I USA har branschen funnits sedan tidigt 80-tal och kallas där Professional Organizing. Nu erbjuder över 5000 företag i USA denna typ av tjänst.

Smpl™ erbjuder: