Rensa i köket, har du svårt för att komma igång?

I augusti kommer min bok ut i bokhandeln, i den finns ett kapitel om just köket, hur du ska organisera och vad du ska tänka på när du ska rensa i köket.

Boken kan du bevaka här.

Om du inte hinner vänta på boken kan du börja med att…

DET HÄR KAN DU RENSA I KÖKET

  • Mat som har passerat bäst-före-datum och som inte går att äta
  • Kryddor som har varit i skåpet så länge du kan minnas
  • Mat som du inte rört på väldigt länge eller som ni inte tycker om
  • Dubbletter av köksredskap, spara bara det som du använder och tycker bäst om eller som det behövs flera av under en dag
  • Allt som är trasigt
  • Allt som inte används.
  • Om det är så att du KANSKE kommer använda ett föremål kan du ställa dig följande frågor:
    • Kan jag använda något annat i stället?
    • Kan jag låna det av en vän?
    • Hur dyrt är det att ersätta?

Lycka till med rensningen!

Hittade du något väldigt konstigt i köket som kanske en borrmaskin eller rakapparat? Dela gärna med dig av dina konstiga saker du hittade :).

//Brita Hahne, Ordningsexpert och grundare till Smpl – Organiserad enkelhet