Undersökningar visar att 80% av de saker vi äger använder vi inte (Agency Sales Magazine, 4/1/03, Barbara Hemphill, www.napo.net).

Just denna undersökning är från 2003 och jag tror att problemet är större nu än för 10 år sen, och att det ökar. Vi handlar mer och mer, men har vi egentligen nytta av det vi köper? Använder vi det? Har sakerna positiv inverkan på våra liv?

NAPO ( National Association of Professional Organizers) är USAs branschorganisation som är specialiserade i att stötta alla de drygt 5 000 företag i USA som jobbar med att hjälpa människor att rensa, organisera och skapa nya vanor. Denna branschorganisation har funnits i över 30 år i USA och jag är övertygad om att denna typ av tjänst kommer att växa även i Sverige.

Oprah har också tagit upp ämnet, i ett program med Peter Walsh, som är en av USAs främsta specialister i ämnet. Här kan du läsa hans tips och se bilder från uppdraget som han genomförde med en familj.

Att Oprah tar upp det och att det finns en branschorganisation tycker jag tyder på att det är ett stort problem.

Vad tror ni? Har vi som bor i Sverige också detta problem? Att vi har för mycket saker som vi tycker det är svårt att göra sig av med, eller inte har tid att göra oss av med?

 

Behöver du hjälp i att sätta igång att rensa och få ordning och reda? I Smpl-bloggen finns över 400 inlägg som inspirerar och hjälper dig att komma igång, se även 3st Smpl-tips i denna film (Välj “Få Hjälp”)

Önskar er alla en fortsatt bra dag !

Hälsningar Brita

Bilden i detta inlägg kommer från Oprah’s hemsida