Vill du vara produktivare och hinna med mer under en arbetsdag? Här följer åtta tips om hur du kan gå till väga för att bli mer produktiv i arbetet. Detta inlägg är skrivet av Ilya Pozin, grundare av Ciplex. Krönikör för Inc, Forbes & LinkedIn

Åtta saker en produktiv person gör under en arbetsdag

Nyligen talade jag med projektledning och produktivitet geni Tony Wong för att ta reda på hemligheten till en mer produktiv arbetsdag. Han gav mig några utmärkta inblick i vad han och andra likasinnade produktiva individer gör under sin arbetsvecka.

 1. Skapa en mindre att-göra-lista.
  Att åstadkomma saker under en arbetsdag bör inte handla om att göra så mycket som möjligt under de åtta timmar man jobbar.
  Det kan vara svårt att acceptera detta, men det finns inget produktivt i att summera en massa att-göra-punkter på en lista.
  Ha istället ett “mindre-är-mer” förhållningssätt till din att-göra-lista genom att bara fokusera på saker som betyder något.
 2. Ta pauser.
  Känner du igen den där värken som fyller din hjärna när du suttit med uppgifter i flera timmar? Detta beror på att din hjärna använder upp glukosen i kroppen.
  Många förväxlar detta med en må-bra känsla, snarare än en signal för att ta en paus.
  Ge din hjärna lite vilotid – ta en promenad, ta något att äta, träna, eller meditera –
  Du kommer att uppnå högre produktivitet under arbetsdagen om du regelbundet rensar huvudet. Du kommer tillbaks påfylld och redo att vara ännu mer effektiv.
 3. Följ 80/20 regeln.
  Visste du att bara 20 procent av vad du gör varje dag producerar 80 procent av dina resultat?
  Eliminera de saker som inte spelar någon roll under arbetsdagen: de har en minimal inverkan på din totala produktivitet. Till exempel, i ett projekt, rensa bort uppgifter tills du har 20 procent uppgifter som bidrar till 80 procent av resultatet.
 4. Börja din dag genom att fokusera på dig själv.
  Om du börjar din morgon med att kontrollera din e-post, låter du andra bestämma vad du göra.
  Ignorera din e-post och fokusera på dig själv istället, ät en god frukost, meditera eller läs nyheterna.
 5. Ta tag i jobbigare uppgifter tidigare på dagen.
  Gör det mest utmanande arbetet när din hjärna är som alertast. Spara ditt löpande arbete – om du har något – till eftermiddagen, när man vanligtvis har en svacka.
 6. Plocka upp telefonen.
  Den digitala världen har skapat dåliga kommunikationsvanor.
  E-post är en produktivitetsmördare som distraherar dig från uppgifter som verkligen betyder något. Till exempel; människor kopierar ofta flera personer i ett e-postmeddelande för att få bort uppgiften från sitt bord – bli inte ett offer för detta beteende. Detta distraherar alla andra genom att störa i de uppgifter som de försöker åstadkomma, och är ett tecken lathet.
  Om du får ett mail där många människor har fått en kopia, gör alla en tjänst genom att skicka dem en hemlig kopia på ditt svar. Om din e-kedjan går utöver två svar, är det dags att plocka upp telefonen. Öka din produktivitet genom att schemalägga ett samtal.
 7. Skapa ett system.
  Skapa ett system för att hantera de saker du vet förstör din dagliga produktivitet.
  Kontrollerar du din e-post under hela dagen? Planera en tidslucka för att hantera din e-post under förmiddag, eftermiddag och kväll, annars kommer du bli distraherad från att uppnå viktigare mål under hela dagen.
 8. Förväxla inte produktiviteten med lathet.
  Även om ingen tycker att erkänna det, är ren lathet största bidragsgivaren till förlorad produktivitet.
  I själva verket är ett antal tidsbesparande metoder – ta möten och e-post till exempel – faktiskt bara ett sätt att slippa göra det verkliga arbetet.
  Fokusera på att göra de saker som betyder mest, så effektivt som möjligt.

Kom ihåg, mindre är mer när det gäller att vara produktiv under arbetsdagen.

Vad är din hemlighet till produktiva arbetsdagar?