Tips för mer kärlek till barnen

Varje lördag sammanställs veckans Instagram-bilder i bloggen. Den här veckan vill jag lyfta fram inlägget med Astrid Lindgrens citat om kärlek

“Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv”

Jag tycker detta är så sant som det står skrivet. I dagens samhälle med all stress och hets så glömmer vi ofta bort det som är grunden till en bra framtid och ett bra liv, kärlek.

SÅ HÄR GER DU MER OCH HÅLLER KÄRLEKEN VID LIV

 

Det finns många tips på hur man ger och håller kärleken vid liv, några exempel:

Fem gånger mer kärlek – En bok av Martin Forster om att ge sina barn fem gånger så mycket positiv uppmärksamhet

Hur man håller kärleken vid liv- mina 3 bästa tips! – Valerie Aflalo (Damernas Värld)

Så ger du ditt barn självkänsla – Ett inlägg från Vi Föräldrar där bland annat Anna Sylvén säger: “Kärlek är inte bara att ge vad andra vill ha”

BARN OM KÄRLEK

BARN OM KÄRLEK - keepit.smpl.nu

Jag tycker om barn eftersom de är så enkla, ärliga och spontana. Inför det här inlägget sökte jag på vad barn säger om kärleken med tanken att jag skulle dela med mig av kloka ord för att hålla kärleken vid liv. De här citaten hittade jag på Aftonbladets Lajkat

Förr i tiden sa man ”Jag älskar dig” till folk. Nu behöver man som tur är inte anstränga sig så förfärligt längre. Jag tror det räcker att man säger ”Kom hit!”
– Holger, 8.

 

Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika bra för. Den minskar väldigt fort och slutar med skilsmässa med buller och bång.
– Gun, 7.

De här citaten tycker jag säger en del om hur barn påverkas av omgivningen. Alla påverkas av omgivningen och även av prylarna runt omkring oss.

KÄRLEK OCH FÖR MYCKET PRYLAR

KÄRLEK OCH FÖR MYCKET PRYLAR - keepit.smpl.nu

Just nu pågår utmaningen “Ordning hemma på 30 dagar”. I forumet för utmaningen på Facebook är det över 1000 personer med. I forumet delar deltagarna med sig av sina före- och efterbilder, framsteg, tips och idéer.

Det som jag ser är att det är många som är lättade av att vara med i gruppen för att de vet att de är inte ensamma om att ha stökigt och för mycket prylar.
I gruppen stöttar de och ger kärlek till varandra. Det är minst en som är döv som är med som har svårt att hänga med när jag livesänder. Här har en deltagare hjälpt till genom att lägga ut en egen video där hon tecknar allt som jag säger.

Ett stort tack till alla er som är hjälpsamma och har förståelse för att vi alla är olika, fungerar olika och har olika förutsättningar !

STOR KRAM OCH KÄRLEK FRÅN MIG!

//Brita

By |2017-10-08T11:54:52+00:00lördag 21 januari 2017|Barnrum, Smpl på Instagram|4 kommentarer

Om författaren:

Jag brinner för ordning och vill hjälpa så många som möjligt till en enklare vardag! Jag är organisatör och grundare till Smpl - Organiserad enkelhet

4 kommentarer

 1. Veronica Olsson 2017-01-24 at 21:23 - Reply

  Hej Brita! Tacksam och sååå glad att jag fann detta. En fundering inför min en utmaning. Två utflugna bonusdöttrars rum ska jag ta tag i. Ett skrivbord, en byrå, en säng och en garderob finns i vardera rum. Önskar göra det hemtrevligt som gästrum till de, då de då och då sover här med sina respektive. Alla barnleksaker är sedan tidigare bortplockade. Tonårsrum är de nu. Har du några tips? / Veronica

  • Brita Hahne 2017-01-24 at 21:51 - Reply

   Hej Veronica,

   Kul att du hittade sidan :).

   Det är lite svårt att svara på då jag inte har någon bild men vill du skapa yta för att till exempel få plats med en större säng skulle jag plocka bort skrivborden.

   En byrå är bra för förvaring av kläder, och kanske en garderob med hängare.

   Försök att hålla det enkelt, det behövs inte så mycket mer möbler i ett gästrum än en säng, sängbord, en byrå/garderob.

   Jag hoppas det ger dig lite hjälp på vägen :).

   //Brita

   • Veronica Olsson 2017-01-25 at 06:14 - Reply

    God morgon.
    Tack för tipset att plocka bort skrivbord. Det får bli så i det ena rummet. Där är det en större säng. Snedtak som är svårmöblerat. Då kan byrån stå där och frigöra yta innanför dörren. Det andra rummet är okej i möblering. Ska tömma alla ytor på prylar så det blir lättstädat. Ha en bra dag. / Veronica

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.